До нас, на Броварщину


Броварська влада провела українофобський шабаш з нагоди Дня міста

18 вересня 2010 року Броварська міська організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода” провела акцію протидії українофобському блюзнірству, який місцева влада влаштувала з нагоди Дня міста в Броварах. “Святкування” полягало в проходженні центральною вулицею колон, які мали б символізувати різні історичні епохи у розвитку міста. Але замість ілюстрації української історії відбувся українофобський шабаш, якого Бровари не бачили навіть за часів кучмізму.

“Диктор зі сцени пафосно декламувала текст з листочка, в той час як вулицею проходили змушені до участі у цьому блюзнірстві мешканці міста: у 1654 році, виявляється, відбулося “возз’єднання” України з Росією. Більшовики, зі слів ведучої, “звільнили” у 1919 році Бровари від “бандитів”, а після встановлення совєцької влади на українців чекали не голодомори та репресії, а “радісна та мирна праця”. І при цьому – ні слова про Голодомор, ні слова про злочини совєцького режиму, ні слова навіть про отримання Україною незалежності”, – повідомив голова Київської міської організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Андрій Іллєнко.

З його слів у святковій колоні, попереду одинокого державного прапора розташувалися прапори Комуністичної партії! Нагадаємо, що весь цей антиукраїнський “театр абсурду” відбувався на очах у голови Київської обласної адміністрації Присяжнюка, який в своєму вступному слові перед громадою, переспівуючи свого начальника Януковича, закликав будувати “нову країну”. Мабуть, під “новою країною” розуміється саме це убожество, продемонстроване на Дні міста.

Присутні на місці подій свободівці розгорнули банери з цитатими Тараса Шевченка та у мегафони освистували це ганебне дійство “рабів і підножок, грязі Москви”. Також броварчанам були роздані листівки, спрямовані проти цього ганебного “святкування”, організованого владою.

“Перелякавшись твердої позиції “Свободи”, організатори шабашу прибрали зі сценарію текст про “вілікую імпєратріцу Єкатєріну втарую”, хоча це абсолютно не зменшило антиукраїнський зміст цього дійства”, – додав голова “Студентської Свободи” Руслан Андрійко.

“Сьогодні у Броварах ми стали свідками того, що антиукраїнський режим вже навіть не приховує, що бореться з усім українським, намагається повернути нас у дрімучий совок. “Свобода” зробить усе, щоб організатори цього ганьбища відповіли перед громадою”, – сказав Андрій Іллєнко.

Прес-служба Київської обласної організації ВО “Свобода”

Comments are closed.

444